Меню
Количка

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПРЕДОСТАВЯНИТЕ
ОТ barandkitchen.eu УСЛУГИ

 

Моля, внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт! Ако го използвате се счита, че приемате и сте съгласни с условията посочени по-долу.

Настоящите Общи условия уреждат взаимоотношенията между Викториани Трейд ЕООД с адрес на управление:

гр.Русе  ул.”Цар Асен” 26, ЕИК BG205949369, телефон: +359 879573554, е-мейл адрес: barandkitchen.bg@gmail.com, от една страна и потребителите на електронните услуги намиращи се на домейн barandkitchen.eu (наричан за краткост сайт).  

Тези условия са обвързващи за всички потребители.

С регистрирането си на сайта, както и кликване (натискане) на различните функционални бутони намиращи се на сайта (с изключение на връзката към настоящите общи условия) потребителят се съгласява с, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.


Продукти

Продуктите предлагани за продажба от barandkitchen.eu, основно са предназначени за лична употреба в бита - в домашната кухня, за готвене, за почистване, както и за професионална употреба в хранително - питейни заведения. Продуктите са разделени на категории, с цел по-лесното им откриване, като има и вградена търсачка. В описанието на всеки продукт е дадена информация за цена в български лева/лв с ДДС, гаранционния срок и други основни характеристики на продуктите.Поръчка

Извършването на електронна поръчка в онлайн магазина ангажира потребителя да заплати стоката и разходите по доставката й по един от указаните начини. Електронната поръчка е волеизявление за сключване на договор за доставка на стока/продукт. 

 

Доставка

Доставката се извършва чрез куриерска фирма ЕКОНТ, като в зависимост от мястото за доставка си запазваме правото да променяме куриерската фирма. 

Всички поръчки постъпили до 14:00 часа в работни дни се обработват и изпращат в същия ден при условие, че стоката е налична към момента на поръчката. Поръчки постъпили след 14:00 часа се обработват на следващия ден. Поръчки направени в неработни или празнични дни се обработват в първия работен ден.

Доставки не се извършват събота, неделя и на официални празници.

Съгласно условията на нашия магазин Barandkitchen.eu, поръчката трябва да пристигне от 2 до 5 работни дни, считано от деня, следващ датата на поръчката (в границите на РБългария). Срокът важи за стоки в наличност към момента на поръчката. 

При избрана опция " Доставка до адрес" от страна на Клиента, обичайните часове за доставка на куриерска фирма ЕКОНТ, са от 9:00 до 17:30 часа в работни дни.

Цената на доставката за поръчки до офис на ЕКОНТ или до адрес на клиента, се уточнява допълнително по телефона, в зависимост от параметрите на поръчаните артикули. Моля, въведете адреса на офис ЕКОНТ, от който искате да вземете поръчката си.


За поръчки извън РБългария цената за доставка се калкулира допълнително, в зависимост от дестинацията, спрямо актуланите куриерски тарифи.


Срок на доставка

Описаните срокове на доставка са индикативни и зависят от наличностите в складовете на фирмата в България. Стремежа ни е да доставяме продуктите в срок, но все пак е възможно по независещи от нас причини да има забавяне на доставките. В случай на необосновано закъснение имате право да се откажете от поръчката си, като ние се ангажираме след установяване на причините в рамките на 30 дневен срок да Ви възстановим заплатените суми.


Начини на плащане

1. С наложен платеж: при избор на този тип плащане, потребителите на barandkitchen.eu заплащат стойността на покупката и  цена за доставка до офис на ЕКОНТ или цена за доставка до адрес на купувача, която се уточнава допълнително по телефона, в зависимост от параметрите на поръчаните артикули.

2. По банков път: при избор на този тип плащане, потребителите на barandkitchen.eu заплащат стойността на покупката по банковата сметка на: Викториани Трейд ЕООД,  стойността на доставка до офис на ЕКОНТ- или цена за доставка до адрес на купувача, която се уточнава допълнително по телефона, в зависимост от параметрите на поръчаните артикули, се заплаща на куриера при получаване на пратката.
Преводът се извършва по банковата сметка на фирма
 Викториани Трейд  ЕООД , както следва:

Име на банка: Обединена българска банка АД
Адрес на банка: гр.
София
Име на бенефициент:
Викториани Трейд ЕООД
Сметка номер: BG26UBBS80021090488340
BIC : UBBSBGSF

 

Отказ от стоката

По силата на член 55 (ал.1) от ЗЗП, Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от закупена стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката отговаря на следните условия:

 • няма механични повреди;
 • не е употребявана;
 • стоката да е с оригинална, ненарушена опаковка и да има търговски вид;
 • да е придружена от съпътстващите я документи, като заявление за връщане на стока гаранционна карта, фактура и/или касова бележка и аксесоарите, с които е била получена.

Купувачът следва да се свърже със служител на barandkitchen.eu. на телефон +359 879 573554 или на barandkitchen.eu@gmail.com  за да съобщи за отказа си и следва да попълни форма за връщане на стока, която може да бъде изтеглена от тук. 

Моля, обърнете внимание: Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

 • при предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договорът бъде изпълнен изцяло от търговеца;
 • при доставка на стоки или услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовия пазар, които не могат да бъдат контролирани от търговеца и които могат да настъпят по време на срока за упражняване правото на отказ;
 • при доставка на стоки, изработени по поръчка на Клиента или съобразно неговите индивидуални изисквания, т.е. при доставката на Стоки, изработени по поръчка на Клиента;
 • при доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;
 • при доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;
 • при доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;

Условия за възстановяване на заплатени от Клиента суми

Начин на възстановяване:

Възстановяване  може да стане със замяна на стоката, избор на друга стока или с кредитна операция по сметка на картата на Клиента.

Ако Клиентът установи, че избраната стока не съответства на исканата от него, то тя може да бъде подменена с друга, но разходите за куриерските услуги при процедурата по подмяна стоката са за сметка на Клиента.

При връщането на стока от страна на клиента, и с предварителното съгласуване от страна на barandkitchen.eu , курирерските услуги по транспортирането на стоката от магазина до клиента са изцяло за сметка на Клиента.

Фирма „Викториани Трейд” ЕООД, като собственик на онлайн магазин barandkitchen.eu се задължава да възстанови заплатената за стоката сума в срок от 30 календарни дни от датата, на която стоката е получена обратно, или да я подмени.

Възстановяването на сумата става по банков път в сметка, допълнително предоставена от Клиента.

Ако покупката е направена с карта, връщането на сумата е с кредитна транзакция по картата.

Разходите по транспортирането са за сметка на Купувача.

В случай, че Клиентът получи стоката във вид, несъответстващ с условието на доставка, или друга стока, различна от поръчаната, фирмаВикториани Трейд ЕООД, като собственик на он лайн магазин Barandkitchen.eu,  подменя стоката, като поема разходите по доставката, или възстановява платената от клиента сума.

При установяването на дефект след изтичането на  14-дневния срок и преди изтичането на гаранционния срок, Купувачът може да даде стоката за ремонт в сервиз съгласно гаранционните условия упоменати в гаранционната карта.

При ВСИЧКИ случаи на връщане на стока, трябва да бъде предварително уведомен представител на barandkitchen.eu. Разходите за курирерски услуги по получаване и връщане на стоката са за сметка на клиента.

При нарушения на външния вид на стоката възникнали при транспорта е необходимо да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

Отговорност

Продавачът не носи отговорност за каквито и да било претърпени от Купувача или от трети лица вреди, настипъли в резултат на форсмажорни обстоятелства или такива, които са извън контрола на Продавача.

Във всички останали случаи отговорността на Продавача е ограничена максимум до стойността на поръчаната и платена Стока.


Регистрация на потребителите

За да можете да извършвате поръчки на продукти, намиращи се на сайта, по желание може да се регистрирате.

При регистрацията следва да въведете адреса за доставка, Вашето име и фамилия, телефон за контакт, както и e-mail. Нужно е да изберете и парола. След активирането имате право и възможност да променяте въведените данни, както и да променяте адреса за доставка при всяка поръчка.

При извършване на поръчка можете да попълните данните на фирмата си за да Ви бъде издадена данъчна фактура.

Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото законодателство.

Продавачът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доствени стоки / предоставени услуги въз основа на инфомацията, предоставена от Клиента.


Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП и ЗЕТ, ние от barandkitchen.eu сме длъжни да Ви предоставим следната информация :

Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт.

Цената на стоките е изписана с включено ДДС и е посочена за съответния продукт.


Политика за личните данни

Личните данни, които barandkitchen.eu получава при регистрацията на нов потребител, ще бъдат използвани само за обслужване на потребителите. Събираната информация ще бъде използвана за приемане и изпълнение на поръчки, информиране на потребителите за нови продукти и услуги, чрез електронен бюлетин, връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми при изпълнение на поръчки и извършване на доставки.

Ние събираме и използваме лична информация, за да разберем Вашите нужди и интереси и да Ви обслужваме по-добре. В допълнение към информацията, която Вие ни предоставите, ние може така също да събираме информация по време на Вашето посещение на нашия сайт чрез инструменти за автоматично събиране на информация, които включват бисквитки, връзки, страници и други често ползвани инструменти за събиране на информация.

Информацията, която събираме, за да разберем Вашите потребности и интереси, ни помага да направим Вашето посещение последователно и персонализирано. Например, ние може да използваме Вашата информация, за да Ви:

 • помогнем при попълване на поръчка;
 • информираме отностно продукти или услуги;
 • да предоставим услуги и поддръжка;
 • известим за нови услуги или други ползи;
 • предоставим персонализирани промоционални оферти;
 • изберем съдържание което да Ви бъде показано;

Barandkitchen.eu гарантира, че събраните потребителски данни няма да бъдат предоставяни на трети лица или използвани за цели различни от описаните по-горе.

Потребителят има право да поиска по всяко време изтриване на потребителския си профил и ние гарантираме, че това ще бъде направено при желание от Ваша страна.

Абонираните за електронния ни бюлетин потребители имат право да прекратят по всяко време абонамента си.

Моля, ако имате допълнителни въпроси, свържете с нас.